Ablak csere.jpg
Akciós ablakok nyagyker áron20220830.png
 
ablak_ajtó_telefon_piktogram.gif
AblakGuru HÍRLEVÉL REGISZTRÁCIÓ
*
*
Ha itt regisztrál, mindig értesülni fog a legjobb, legfrissebb akcióinkról! Ezzel hozzájárul ahhoz, hogy az itt megadott adatokat hírlevelezési céllal kezeljük és gazdasági reklámot is tartalmazó email hírleveleket küldjünk.
A * jelölésű mezők kitöltése kötelező!
AblakGuru Menü
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Amennyiben weboldalunk és termékeink elnyerték tetszését, ne felejtse el oldalunkat felvenni a KEDVENCEK közé!
Árajánlatkérés
Árajánlatkérés nyílászáró csere ablak ajtó.jpg
Műanyag ablak NAGYKER Áron
Akció ablak ajtó nyílászáró nagyker áron 2.gif
Műanyag bejárati ajtó akció
Műanyag ablak bejárati ajtó.gif
RAKTÁRI,KÉSZLETES NYILÁSZÁRÓK
 
Ablakok-azonnal-raktárról-Aluplast-ablakok.jpg
 
Csepelen működünk!
Cégünk megalakulása óta Budapest XXI. kerületében Csepelen működik. Jelenleg a csepeli Tesco mellett található üzletünk és raktárunk. Szolgáltatásaink nem csak Csepelen vehető igénybe, hanem Budapest egész területén és Pest megyében is.

 
Műanyag nyílászáró - ablakok, ajtók >> Salamander műanyag nyílászáró - ablak és erkélyajtó

Salamander logó 500.gif
Salamander műanyag nyílászáró típusok - ablakok és erkélyajtók


 
Általunk forgalmazott Salamander műanyag nyílászárók általános leírása:

  • Magas minőségű Salamander műanyag nyílászáró. Hőhídmentes 5 - 7 légkamrás műanyag nyílászáró profilrendszerből, kívül sarkos vagy domború szárnyprofillal (Felár nélkül választható),  horganyzott idomacél merevítéssel, nagy rugalmasságú kívül-belül világos szürke vagy fekete színű EPDM tömítéssel

  • Vasalat: Német gyártmányú ROTO NT több ponton záródó alap biztonsági vasalattal (Felár nélkül!!!), hibásműködtetés-gátlóval (Felár nélkül!!!), vasalati résszelőzéssel (Felár nélkül!!!

 
Brügmann Logó 120.jpgRoto ablak vasalat logó 118.jpg
BluEvolution ablak rendszer logó 118.jpgRoto ablak vasalat logó 118.jpg

Salamander műanyag ablak rendszer
Brügmann széria


Brügmann Salamander íves
Brugmann Salamander ART-LINE profil metszet 118 védelemmel.jpg
Öt kamrás
- Profil: Brügmann Salamander
- Design: Íves
- Beépítési mélység: 73mm
- Légkamrák: Öt
- Gumi: kettő
- Szín: RAL 9016 
- Vasalat: ROTO NT 
- Üveg: 4-16AR-4 
- Gyártás: 10-15 munkanap 
- Raktárkészlet: NINCS

Salamander műanyag ablak rendszer
BluEvolution széria


BluEvolution Salamander
BluEvolution Salamander profil metszet 118 védelemmel.jpg
Passzívházhoz is!
- Profil: BluEvolutin Salamander
- Design: Sarkos
- Beépítési mélység: 82mm
- Légkamrák: Hat
- Gumi: Három
- Szín: RAL 9016 
- Vasalat: ROTO NT 
- Üveg: 4-18AR-4-18AR-4
- Gyártás: 10-15 munkanap 
- Raktárkészlet: NINCS

Salamander műanyag ablak logó 181 védett.jpg

Brügmann Salamander sarkos
Brugmann Salamander AD-LINE profil metszet 118 védelemmel.jpg
Öt kamrás
- Profil: Brügmann Salamander
- Design: Sarkos
- Beépítési mélység: 73mm
- Légkamrák: Öt
- Gumi: kettő
- Szín: RAL 9016 
- Vasalat: ROTO NT 
- Üveg: 4-16AR-4 
- Gyártás: 10-15 munkanap 
- Raktárkészlet: NINCS


BluEvolution ablak rendszer logó 250.jpgSalamander műanyag ablak logó 181 védett.jpg

Brügmann Salamander SunLine
Brugmann Salamander SUN-LINE profil metszet 118 védelemmel.jpg
Hét kamrás
- Profil: Brügmann Salamander
- Design: Íves
- Beépítési mélység: 73mm
- Légkamrák: Hét
- Gumi: kettő
- Szín: RAL 9016 
- Vasalat: ROTO NT 
- Üveg: 4-16AR-4 
- Gyártás: 10-15 munkanap 
- Raktárkészlet: NINCS
2.

Műanyag nyílászáró fogalmak (hogy tisztában legyen mit kell figyelembe venni és mi, mit jelent...)

Profil: A profil az a része a műanyag nyílászárónak, amit köznyelven keretnek, toknak szólítanak. Ebben kerül elhelyezésre az üveg. A gyártás folyamán a pontos méretezés és illesztés elengedhetetlen a jó záródás érdekében, ami az általunk forgalmazott termékeknél teljes mértékben megoldott és ellenőrzött.
Légkamra: Hogy egy szerkezet hány légkamrás attól függ, hogy az elválasztandó teret hány légréteggel választja el szerkezeten belül (ez az érték a profil jellemzője). Ez az érték háromtól hét kamrásig változhat. Létezik kétlégkamrás is, de ezek régi elavult szerkezetek nem nagyon forgalmazzák már őket. A légkamra azért fontos mert minél magasabb légkamra számú egy műanyag nyílászáró, annál jobban hő és hang szigetel, illetve annál jobb a statikája. Jelenleg a öt légkamrás műanyag nyílászáró rendszereknek a legnagyobb a piaci részesedése, lakossági felhasználás terén minden igény kielégíthető ezekből a profilokból. Ezt követi a hat, hét és mára már a nyolc kamrás nyílászáró szerkezet. Az ötlégkamrás profil szerkezetek Uw értéke K=1,3 és 1,4 között, a hat légkamrás ablak szerkezetek Uw=1,2 körüli értéket mutat. Az általunk forgalmazott legerősebb műanyag nyílászáró rendszer, nyolc kamrás profil szerkezet, amit passzív házakhoz ajánlunk. Hővesztesége Uw=0,78 Ug=0,5
Beépítési mélység: A beépítési mélység a műanyag nyílászáró profil jellemzője, tulajdonképpen a profil vastagságát jelenti. Többnyire a légkamrák számával egyenes arányban nő. A három légkamrás nyílászáró szerkezetek általában 60mm, az öt légkamrás 70mm, a hat kamrás 80mm beépítési mélységgel rendelkeznek. A beépítési mélység növelésével párhuzamosan javul az ablak és ajtó statikája, hő és hang szigetelése.
Vasalat: Az a része a műanyag nyílászárónak, ami működteti a nyílást-záródást. A felhasználó a kilincs segítségével mozgatja a vasalatot. A megfelelő záródás érdekében fontos a jó minőségű vasalat szakszerű beépítése, ami az általunk forgalmazott műanyag nyílászáróknál szintén teljes mértékben megoldott és ellenőrzött.
Vasalati résszelőző: Ez a szellőző típus a kilincs valamely negyedes (méretfüggő) állásában biztosít légmozgást úgy, hogy a bukó-nyíló ablak tetejét egy 2-7mm-re megnyitja. A vasalat az ablakot ez esetben még zárva tartja. Ezt a szellőző típust az ablakok túl tökéletes záródása miatti, légcsere hiány kiküszöbölésére használják. Mivel kézi állítású és elzárható, nyíltégés-terű gázkészülékekhez (ahol előírás a szabályzott légbevezető) nem elegendő!
Üveg: Jelenleg forgalmazott kültéri nyílászáróink kivétel nélkül, hőszigetelt thermo üveggel készülnek. Alap üveg rétegrend 4-16-4, ami azt jelenti, hogy két 4mm-es üveg között 16mm-es légrés található.
Hibásműködés-gátló: Ez egy a vasalatba épített olyan szerkezet, ami nem engedi a nyílászárók bukó/nyíló szárnyát egyszerre bukni és nyílni.

Szabályzott légbevezető: Erre a típusra nyílt égésterű gázüzemű készülékkel, ugyanazon helységben lévő nyílászárók esetén van szükség. Ezek a légbevezetők HIGRO szabályzásúak, elzárni nem lehet őket. Az általunk forgalmazott ilyen légbevezető típustól függően 5-40 m3/h légcserét eredményeznek. A cserélt levegő mennyisége függ a külső belső légnyomás különbségtől és a belső levegő relatív páratartalmától! Az el nem zárható légbevezetők hátránya, hogy a készülék közvetlen közelében, az állandó légcsere huzat érzetett kelthet. Új gáz üzemű rendszer esetén (lakó ingatlanban), a gázszolgáltatók megkövetelik e készülék alkalmazását. Minden ilyen és egyéb esetben is JAVASOLJUK SZÉNMONOXID RIASZTÓ HASZNÁLATÁT is.
Üveg K vagy U értéke: Az üveg K értéke az üveg hőveszteségi értéke, ami az alap rétegrendű 4-16-4 –es üvegnél K=2,6-2,8. Mértékegysége: W/m2K Ez az érték is már egy jó értéknek számít, de ez a szám minél alacsonyabb annál jobb az üveg hőszigetelése. Ennél erősebb a 4-16-4 rétegrendű Low-e üveg, aminek K értéke K=1,4 (lakó épületekbe minimum ezt javasoljuk...). Ezt az üveget argon gázzal megtöltve jutunk el a K=1,1 –es értékig. A K=1,1 üveg hőátbocsátási tényezője tovább javítható, úgy, hogy a két üveg közötti távtartót, hőhídmentes anyagból építik az üvegbe. Ez a TOP-Glas páramentes üveg K=1,0 (jelenleg a legerősebb hőszigetelésű két-rétegű üveg). Ezt az üveg típust, klímás helységekbe kifejezetten ajánljuk. Általában a piaci igények és klímánk ennél erősebb üveget Magyarországon nem követelnek. Három rétegű üveg használatával tovább javítható az üveg hőszigetelése egészen K=0,5 -ös értékig.
Lég hanggátlás: A lég hanggátlás a szerkezet hangszigetelő tulajdonsága. Mértékegysége a dB. Az alap rétegrendű üveg értéke (4-16-4) Rw=32dB. A ez az érték egészen 45dB-ig növelhető, ilyen üveget repülőterek közelében szoktunk alkalmazni. A lég hanggátlás növelhető üveg vastagság növelésével, eltérő üveg vastagság használatával és SF6 gáztöltéssel illetve erre kifejlesztett ragasztott üveggel. A hanggátlás növekedésével az üveg felára és súlya aránytalanul nagyobb mértékben nővekszik. Ezeknél a szerkezeteknél az üveg súlyát fokozottan figyelembe kell venni!
Nyításirány: A nyílászáró egyik fontos jellemzője, használati szempontból a nyitásirány. A nyitásirány megállapítása mindig zsanér oldalról történik. Mivel kifelé nyíló ablak és erkélyajtó az AblakGuru Kft. -nél nincs, így csak belső oldalról nézve állapítható meg a nyitásirány (kivéve kifelé nyíló bejárati ajtó). Belülről nézve a szerkezet jobbos, ha egyszárnyú és a zsanér a jobboldalon van, vagy ha kétszárnyú váltószárnyas/tokosztós és a jobb oldala a főszárny/bukó-nyíló. A kétszárnyú váltószárnyas nyílászáró szerkezetnek általában csak a főszárnyán van kilincs (kivéve Veka rendszer Winkhaus vasalattal). Bejárati ajtó szerkezetek nyitásirányának megállapítása is így történik.
AblakGuru árajánlatkérés
Árajánlatkérés nyílászáró csere ablak ajtó.jpg Viszonteladó-csillag.gif
NAGYKER akció
NAGYKER ÁRON AKCIÓ keretében

Ügyfeleink rendkívűl kedvező áron
vásárolhatnak kiemelt hőszigetelésű
műanyag nyílászárókat!
Panel Ablak Csere 1.jpg
KU..A NAGY REDŐNY AKCIÓ!
Akció redőny szúnyogháló reluxa.gif
AblakGuru Ajándék utalvány
Műanyag ablak ajándék utalvány.jpg
AblakGuru TV
 
Jogi nyilatkozatAdatvédelmi tájékoztatóSzerzői jogok
A weblap a WEB-SET rendszeren üzemel. Készítette a BIT-Hungary Kft.
Copyright © Ablakguru 2007-2019. Minden jog fenntartva. Ezen weboldal bármely részének, bármi nemű újrafelhasználása csak az AblakGuru Kft. írásbeli hozzájárulásával lehetséges! A weboldalon szereplő árak és információk tájékoztató jellegűek, a tévedés jogát fenntartjuk, de igyekszünk azt elkerülni! Szerkesztési hibákért felelőséget nem vállalunk!